SAKARYA / ADAPAZARI - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Okulun Tarihçesi

Orta Mahalle Avcılar Sokakta bugünkü arsanın üzerine 1925 yılında var olan kilise binasında Cumhuriyet ilkokulu açılmış ve yıllar sonra aynı yerde okul binası yapılarak öğretime devam edilmiştir. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde okul binası ağır hasar görmüş olup daha sonra yıkılmış ve okul bahçesine 12 derslikten oluşan prefabrik bina inşa edilerek 2000 yılında Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak prefabrik binada hizmet vermeye devam etmiştir.

Okulun yakın çevresinde Sakarya İlköğretim Okulu, Büyük Gazi İlköğretim Okulu, Karaosman İlköğretim Okulu ve Sabiha Hanım İlköğretim Okulu gibi okulların bulunması nedeniyle Sakarya Valiliğinin teklifiyle, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 20.08.2003 tarih ve 8034 sayılı olurları ile Cumhuriyet İlköğretim Okulunun kapatılarak Sakarya İlköğretim Okulu ile birleştirilmesine ve aynı prefabrik binada SAKARYA 80. YIL CUMHURİYET LİSESİ nin açılmasına karar verilmiştir.

Belirtilen olur üzerine 25 Ağustos 2003 tarihinde Sakarya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Vedat TEZBİTEN kurucu müdür olarak vekaleten atanmış ve okula öğrenci kayıtlarına başlanmıştır. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Karaosman Mahallesi Kanal Sokak 7 Numaralı adreste Adapazarı'nın ilk terminali olarak kullanılan arsa üzerinde yapılan Cumhuriyet Lisesi eğitim öğretime başlamıştır.

2012-2013 Öğretim yılı sonunda okulumuz dönüştürülerek Anadolu Lisesi olmuştur.

Yayın: 09.07.2020 - Güncelleme: 09.07.2020 21:47 - Görüntülenme: 1539